Kinderen en voetreflex

Help je kind opgroeien in een wereld die hun soms overweldigd

Kinderen reageren heel goed op massage. Voetreflexmassage is een therapie waarbij er communicatie is zonder woorden, een communicatie die rechtstreeks van ziel tot ziel gaat. Vandaar dat kinderen hier heel goed op reageren. Kinderen vangen gedurende de dag veel prikkels op. Met een voetreflexmassage kan ik kinderen tot rust brengen en kan je ze helpen om deze prikkels op een harmonieuze wijze te verwerken.

Kinderen vereisen, afhankelijk van hun leeftijd, een andere aanpak, een andere manier van communiceren en een andere manier van masseren, dan volwassenen. Korter en minder intensief.

Tijdens mijn werken als verpleegkundige met zieke kinderen thuis heb ik geleerd om goed te communiceren met kinderen van verschillende leeftijden en in te spelen op hun behoefte.

Massage is een ideale manier om opgroeiende kinderen te helpen bij hun ontwikkeling vanaf jonge leeftijd.

Veel kinderen zijn snel overprikkeld waardoor ze onrustig, boos of juist onzeker worden. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten.

Er zijn veel kinderen die beschikken over een fijngevoelig systeem, de hoog gevoelige kinderen, de Hsp’ers. Zij reageren sterk op prikkels uit de omgeving.

Uit mijn onderzoek over hoe voetreflex plus massage kan helpen bij de prikkelverwerking van hoog gevoelige kinderen in gebleken dat ze beter in hun vel komen te zitten en meer tot rust komen. Hierdoor kunnen ze beter opgroeien in een wereld die hun soms overweldigd.

“Namens mijn dochter van 5, die vind de massages stiekem erg fijn. Nu er vanwege de lockdown niet gemasseerd mag worden vraagt ze me regelmatig wanneer ze weer voetjes mag gaan friemelen. Onbewust denk ik dat ze er toch stiekem wel iets aan heeft en wat rustiger in haar hoofdje wordt. Dus als Sandra weer mag zal ook mijn dochter snel weer een plekje willen krijgen.” ​