Praktijk Informatie

VoetreflexPlus™, een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexmassage

De werkzaamheden uit mijn praktijk zijn voetreflex plus behandelingen.
Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Westerse voetreflexmassage

In het westen wordt voetreflexologie al ruim 150 jaar toegepast. Men behandelt in het westen enkel de voeten met een speciale duimtechniek. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. Het nadeel is dat de grote belasting die op het duimgewricht wordt gelegd, een overbelasting van het gewricht kan veroorzaken.

Chinese voetreflexmassage

De Chinezen werken met totaal andere massagetechnieken, die je bij ons kunt leren: ze gebruiken glijdende technieken, waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. Hun handen zijn hierbij volkomen ontspannen, er is geen overbelasting van welk gewricht dan ook. Bovendien masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten, ze masseren ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën.

VoetreflexPlus™

VoetreflexPlus™, een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexmassage
De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling. In de Voetreflex Plus™ opleiding ben ik vanaf de eerste lesdag in beide systemen opgeleid. Daarnaast heb ik oor-, been- en handreflexzonemassage geleerd en ben ik opgeleid in de wonderen van de energetische voetreflexmassages. Bovendien heb ik in het derde jaar van de opleiding me gespecialiseerd in de richting die bij mijn interesses heeft.

Selectie van onze diensten

Een selectie van onze diensten, naast onderstaande diensten kunnen we in overleg ook andere therapieën aanbieden. Dit is persoonlijk en afhankelijk van de persoonlijke wensen van onze client.

Spirituele massages

Doorbloeding

Voetreflexmassage

Overige diensten

Verrijk je reis met een voetreflexmassage.

  • Eenheid van lichamelijke en geestelijk welzijn.
  • Een massage is altijd ontspannend.
  • Voetreflexologie bewijst eeuwenlang zeffectiviteit